Enligt ett recept från Aftonbladet går det till såhär:
Blir cirka 6 dl Tar 3-4 veckor Du behöver: 5 dl späd, finskuren rabarber 4 dl brännvin 1 bit vaniljstång 1,5–2 dl vit sirap
Gör så här: 1. Lägg rabarbern i en glasburk. Häll på spriten och skaka några minuter. 2. Låt stå 3–4 veckor, tillsätt vaniljstången efter drygt halva tiden. Skaka om då och då. 3. Sila av spriten, filtrera och tillsätt 1,5 dl sirap. Blanda väl. 4. Provsmaka efter några dagar och tillsätt eventuellt mer sirap.
2 kommentarer:
Jag blev nyfiken på det där med likören: hur gör man!?
Enligt ett recept från Aftonbladet går det till såhär:
Blir cirka 6 dl
Tar 3-4 veckor
Du behöver:
5 dl späd, finskuren rabarber
4 dl brännvin
1 bit vaniljstång
1,5–2 dl vit sirap
Gör så här:
1. Lägg rabarbern i en glasburk. Häll på spriten och skaka några minuter.
2. Låt stå 3–4 veckor, tillsätt vaniljstången efter drygt halva tiden. Skaka om då och då.
3. Sila av spriten, filtrera och tillsätt 1,5 dl sirap. Blanda väl.
4. Provsmaka efter några dagar och tillsätt eventuellt mer sirap.
Ska bli spännade att se hur det blir.
Skicka en kommentar