fredag, juli 07, 2006

Det går mot det bättre

I morse var vi till veterinären för att ta blodprov från Pico. Meningen var att se ifall sköldkörteln har lugnat ner sig efter tre veckors medicinering. Jösses, det var en pärs. Den här gången kom Pico ihåg att det inte är ett trevligt ställe vi kom till, och ville inte komma ur buren. Förra gången nästan rusade han ut så fort jag öppnade den. Så det blev till att hälla ut katten på bordet. Inte var det lätt för veterinärkillen att få i kanylen heller - ont gjorde det visst också, för Pico jamade, fräste och försökte bita mig. Men så testade han med andra tassen, och det fungerade genast, och Pico verkade inte märka nåt...

Lite synd om katten är det ju - först måste man åka bil, vilket är hemskt, sen blir man stucken, sen blir man påtittad av en konstig vinthund och en pudel, och till råga på allt måste man sitta i bilen igen! Han var lite orolig och sårad när vi kom hem - inte ens den gottigottiga vitaminpastejen smakade.

Nyss ringde veterinären då och berättade att tyroxinvärdet hade gått ner från 178 (om jag hörde rätt, det var ju skyhögt) till 6,44 som ligger under normalvärdet 8. Så nu får vi trappa ner dosen till två tabletter om dagen - HURRA!

Fast någon större aptit verkar Pico inte ha ändå - men det kan ju bero på den här olidliga hettan. Pust! Ska nog gå in till stan och se ifall jag skulle köpa en bordsfläkt. De brukar bli slutsålda genast när det blir såna här värmeböljor.

Inga kommentarer: