söndag, januari 14, 2007

Bloggtorka

Jag har ju två bloggar - en på finska och denna på svenska. I början var det så att jag skrev oftare i den här bloggen , men nu har jag märkt att det har blivit ombytta roller. Det är lågsäsong här på svenska sidan, jag har inte skrivit ett inlägg på flera dagar.

I början funderade jag på att det bästa vore kanske att skriva på engelska, så att såväl mina finsk- som svenskspråkiga vänner kan läsa samma inlägg. Den idén kasserade jag ganska snart, för det skulle varit mycket krångligare att skriva på ett främmande språk.


I går läste jag färdigt F. Scott Fitzgeralds Den store Gatsby. Den var mycket tunn och lättläst, och kanske inte riktigt min stil. Men det kan vara nyttigt att läsa klassiker ibland för att vidga sina vyer. Men nu återgår jag till fantasy-genren i o m Harry Potter and the goblet of fire, och därefter en Pratchett-bok.

På tal om fantasy, så var jag och såg filmen El laberinto del fauno häromdagen. Den var verkligen bra - mycket europeisk (fast regissören är väl mexikan...) och stundom surrealistisk. Lite sorglig var historien också...

2 kommentarer:

Zassi sa...

Hihi... Smart tisdagstema! Japp - vovven har verkligen silver i sig :)
Och nu förstår jag "finsk katt" oxå. En blogg på finska och en på svenska! Imponerande - ibland kan det vara nog svårt att komma på vad man ska skriva med bara EN blogg :)
Tjing//Z

Anne sa...

Jag har faktiskt alldeles för lite bilder på min katt här - det måste jag göra något åt...