fredag, mars 30, 2007

Grattis, Ingvar

Idag fyller Ingvar Kamprad 81 år.

Välsignade man som har gett oss IKEA och allt nöje som det innebär.
Det är alltid en glädjens dag när nya IKEA-katalogen dimper ner genom postluckan - då blir det till att krypa upp i mysfåtöljen med luntan. "Den där vill jag ha, och den där , och den där med..."

Det har ju alltid skojats om hur jobbigt det är att skruva ihop IKEA-möbler - men jag har faktiskt alltid hittat rätt antal skruvar och dessutom alltid lyckats med monteringen. Helt själv. En gång var jag visserligen för het på gröten och började montera min nya bokhylla utan att kolla instruktionerna (min manliga sida tog vid :-D) - efter ett tag märkte jag att jag monterat de första delarna upp och ned. Det var blod, svett och tårar den gången...

Om jag inte minns fel, så kommer vi inom ett par år att få en IKEA-butik i grannkommunen. Tills dess blir det till att åka till Helsingforstrakten - vilket man ju gör mer sällan när man inte har bil. Bra för plånboken, visserligen, då jag inte kommer iväg och slösar så lätt.

5 kommentarer:

Haydee sa...

Var ska de öppna en ny IKEA-butik?

-Anne- sa...

Haydee: I Raisio (eller Reso på svenska...)

Mie sa...

Ja men det är tur att vi har Ikea! Hur skulle vi ananrs klara oss?
Kram

Helena sa...

Jag brukar också lyckas rätt så bra med hopmonteringen, men känner igen det där med att inte läsa instruktionerna så noga... Man har ju en viss övertro på sin egen förmåga ibland och tycker att man lätt ska klara det utan instruktioner :)

-Anne- sa...

Mie: Ja när ens budget inte är mycket att hänga i granen så kommer Ikea ofta som en räddare i nöden.

Helena: Jag har lovat göra bättring och börja läsa instruktionerna...=)