onsdag, april 11, 2007

Rokkenroll!

Igår var jag i Helsingfors och såg Nine Inch Nails live. Det var super!

Vi hade inte de bästa platserna (senast såg jag ju NIN från andra raden framför scenen), men det gjorde inget. Det var Europaturnéns sista spelning och det var fullt ös från början till slut. Trent var dessutom mycket pratsammare än senast =). I det skedet då han slängde ut mikrofonen bland publiken (under Piggy) önskade jag att jag ändå stått ute på golvet... Och dessutom kastades det ut en hel del reliker åt de ivriga fansen...

Vad mer? Jo, Aaron, som for omkring som en skottspole, gjorde ett stage dive - och under Trents tacktal till bl.a. crew-medlemmarna fick en av råddarna en bytta vatten/juice etc. hälld över sig. Sköönt. Och Trent sa nåt om en bra publik och att vi inte ska behöva vänta 18 år innan nästa gig. (NIN har ju hållit på sedan slutet av 80-talet, men första spelningen i Finland var 2005)

Ljusshowen gillade jag skarpt - speciellt de ufo-liknande lamporna som hängde över bandmedlemmarna och som sattes i rörelse under vissa låtar. Jag ångrar att jag inte hade min kamera med mig. Jag visste inte hur noga väskorna kollades vid ingången, så jag ville inte riskera att få den bortplockad... damn.

Låtlistan såg ut såhär, säger de som hann skriva upp låtarna:
Somewhat Damaged, Last, Heresy, March of the Pigs, Piggy, The Beginning of the End, Closer, Burn, Gave Up, Help Me I am in Hell, Eraser, Wish, The Big Come Down, Survivalism, Only, Suck, Down in it, Hurt, The Hand that Feeds, Head Like a Hole. (Mina favoriter med fetstil)Nästa vecka kommer nya skivan ut - då bär det iväg till skivaffären. Den finns redan att höra på NIN:s www-sida, låter bra, tycker jag.

Inga kommentarer: