måndag, juni 18, 2007

Tjejsnack vecka 25

Ditt boende

  • Hur bor du? [lägenhet, hus, studentkorridor etc] Vilken våning & vilken storlek? Med vem? [djur, människor etc.] - Jag bor i en liten etta på ca 38 kvadrat, 1 tr upp i ett 7-våningshus i centrala Åbo. Delar denna lilla lya med min katt och hans hår...

  • Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte? - Sex gånger, tror jag. Jag har flyttat när jag börjat jobba eller studera på ny ort. Här i Åbo har jag bott i tre lägenheter, varje gång allt närmare centrum. Senaste flytten var när jag började jobba och fick råd med lite större. Jag skulle gärna vilja flytta till en lite större lägenhet, men har tyvärr inte råd.

  • Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer att flytta hemifrån? - Jag var nitton när jag flyttade hemifrån - från Sverige till Finland.

  • Var du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt? Varför/varför inte? - Jag har egentligen ingen kontakt alls - vi hälsar när vi ses i trappan eller i soprummet. I ett sånt här stort hus vet man inte ens om de man möter i trappan bor här eller inte. Jag tycker det är helt ok, tror faktiskt att jag inte är tillräckligt social för att trivas i radhus.

  • Vad har du av följande: [Badkar/dusch], [balkong/altan/uteplats/trädgård], [kök/kokvrå/annat], [antal toaletter?] - Jag saknar badkar nåt så förfärligt! Men jag måste nöja mig med dusch. Däremot har jag en enormt stor balkong, den är väl ca 6 meter lång och inglasad. Tyvärr är den svår att inreda när den är så långsmal. Dessutom är golvet så slitet att jag skulle behöva skaffa nån slags mysig balkongmatta eller trägaller. Mitt kök är väl egentligen en kokvrå, man får som mest plats tre innanför dörren. Alldeles för litet för mig.
Till sist ett litet hemma hos-reportage från mig:


Fler tjejsnackare hittar du här.

2 kommentarer:

Milo sa...

Vad roligt att läsa dina svar!!! Det märks att du verkligen "gillar" att svara på frågor! =) *me like*

Skoj med fotona oxå!
Ha en bra vecka! Kram Milo

-Anne- sa...

Tack, Milo! Jo, det här var ett tema som det var lätt att svara utförligt på.