tisdag, juli 24, 2007

Finns det ett liv efter Potter? (obs. innehåller spoilers)


Läste färdigt Deathly Hallows igår.

Det var svårt att ta pauser i läsandet (fast jag var så illa tvungen p.g.a. sociala plikter), det var ju spännande så det förslog. Jag fick dessutom lov att plocka fram näsduken ett antal gånger, för det var så många karaktärer som fick sätta livet till i kampen mot Voldemort. Snyft och snörvel. Och Snapes olyckliga kärlek till Lily (något som många fans spekulerat om tidigare) fick mig också att böla - usch, så blödig jag blivit. Men jag hade alltså rätt vad gäller Snapes lojalitet... jag visste att Dumbledore, som var en vis man, inte hade fel då han litade på Severus. Och jag hade också anat att D:s död var en uppgjord sak.

Nu kan man ju diskutera ifall det är en bra eller dålig sak att man kan gissa sig till händelserna i förväg? I det här fallet blev jag i alla fall inte besviken. Men det som jag skulle ändrat på i boken var epilogen - jag tycker den är rätt onödig. Den bara bekräftar de saker man redan har anat kommer att hända med vissa personer. Man kan också se den som en inkörsport till en möjlig fortsättning på serien - den ger Rowling en bra möjlighet att fortsätta skriva om Hogwarts ur en ny generations synvinkel.

Nu är det alltså över - vad gör man nu, när man inte har nån uppföljare att se fram emot? Någon forskare har sagt att seriens slut kan orsaka depression bland de mest hängivna fansen. Tror ändå inte jag löper någon risk för det - och de värsta abstinensbesvären ska jag bota ikväll när jag går på bio för att se Order of the phoenix. Och så har vi ju två filmer till att se fram emot. När det blir dags för sexan och sjuan, ska jag ladda upp med en stor hög näsdukar.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Jag vågar inte läsa vad du har skrivit. Jag började läsa första boken om Harry Potter igår kväll och jag vill inte vet hur det ska gå. Men jag måste säga att det var en söt bild på dig bakom boken :)

-Anne- sa...

Ett par dagar satt jag mesta tiden gömd bakom boken... =)
Ska bli spännande att höra vad du tycker om Potter.

Nilla sa...

Jag har också läst och läst. jag såg femte filmen. läste sjätte boken och sedan sjunde boken. Jag gillade den! Den kunde inte ha varit/slutat annorlunda än den gjorde.
Och nu har vi film 6 och 7 att se fram emot!