torsdag, augusti 02, 2007

Stockholmstips?

Nästa tisdag och onsdag kommer jag och min vän K. att vara i Stockholm. Hoppas på ett bra väder så vi kan gå omkring och njuta av staden.

Hallå stockholmare: jag tar gärna emot tips på bra caféer och restauranger i innerstan. Vill gärna äta och fika gott men inte alltför dyrt. Vad annat vore värt att se?

8 kommentarer:

Haydee sa...

Etiopiskt kanske? ;)

Eller mongoliskt?

Fika gott kan ni göra antingen i Gamla stan eller på Söder nånstans. Det finns så mycket att välja emellan. Och det gäller även restauranger.

Värd att se.. kanske alla de flygmyrorna som det skrevs om i dagens tidningar. (det hade visst varit väldigt mycket flygmyror i stan igår och de hade attackerat folk, och folk sprungit och skrikit. enligt kvällstidningarna då.)

-Anne- sa...

Haydee: Ja, nåt exotiskt skulle säkert inte vara så dåligt. Gillar att testa nya smaker. Var finns dessa matställen?

Ja det där med myrorna skulle inte varit kul - har råkat ut för svärmar här ibland - men det var visst otroligt stora svärmar där. Brrr.

Haydee sa...

Etiopiska stället ligger i Vasastan på Vanadisvägen. Och nu när jag tittar på deras hemsida närmare så ser jag att de har två restauranger och den andra ligger på Ringvägen 105. Var Ringvägen är, visste jag inte, men en snabb titt på Eniro visar att den ligger på Söder. Skanstulls t-bana verkar ligga precis bredvid.
(Länken till Abyssinia hittar du i min blogg. Kategorin Mat och dryck)

Mongoliska stället heter Mongolian Steakhouse och ligger på Regeringsgatan 113 på Östermalm. Sök på Mongolian Steakhouse så hittar du till deras hemsida. Deras lunchbuffé är billig, men den har jag faktiskt aldrig testat. Andra buffén kostar mer men är jättegod också. Där har jag varit och firat olika saker ett antal gånger.

-Anne- sa...

Tack för infot. Jag ska skriva upp dem. Sen måste jag ju diskutera saken med min reskompis också... =)

Haydee sa...

Nå, vad hittade ni för god mat nu då? :)

-Anne- sa...

Äsch, det blev ingen restaurang - hade bråttom första dagen, så vi tog snabbmat på MacDonalds. Andra dagen blev det bara smoothie och fralla i.o.m. att vi inte kunde hitta en restaurang som skulle passat båda... Det är svårt när man inte reser ensam...

Haydee sa...

Heh, ok.

Men du har ju vägarna förbi Sthlm lite då och då, så du får säkert flera tillfällen.

Hann ni se något sevärt?

-Anne- sa...

Inte så mycket - hann spendera ett par timmar på Åhlens klädavdelning - och kolla hantverksbutiker i Gamla Stan. Inga museer hann jag med =(