måndag, januari 01, 2007

Må bra -löfte

Pain: Don't count me out

Jaha, så är det alltså 2007. Vi får se hur lång tid det tar innan jag slutar skriva 2006 när jag skriver ut datum.

Jag ogillar egentligen nyårslöften, för man kan väl lika gärna lova något lika seriöst när som helst under året. Men ändå lovar jag nu såhär officiellt att jag ska ändra mina mat- och motionsvanor så att jag får plats i mina gamla kläder igen. Jag är en människa som inte orkar fundera på vad hon stoppar i munnen när jag är stressad. Det senaste 1,5 året har inte varit bra för mina kurvor, när först pappa blev sjuk och gick bort, och sedan blev både min mamma och katt sjuka. Och till råga på allt så hade jag den hemska avhandlingsstressen i höstas.

Men nu är allt sådant över, och jag borde ha ett relativt stressfritt liv (förutom det där med att vara arbetslös då... men i allafall har jag tid att röra på mig...). Nu måste jag bara bestämma strategi. Ska jag gräva fram Viktväktarnas poängtabeller, eller bli GI-människa? Jag är en riktig sockerråtta, så att skära ned på socker kommer att vara både välbehövligt och tungt. Jag behöver inte ha socker i mitt kaffe, men jag har en svaghet för smågodis och choklad.

Som arbetslös har jag inte råd att köpa nytt säsongskort till gymmet, så motionen kommer till att börja med att bestå av långa stavgångspromenader. Måste ladda iPoden med energisk musik inför detta. Och så får vi hoppas att vädret blir bättre - dagens regn och grådassighet lockar inte till promenad.

Vi får se hur det går...

1 kommentar:

Haydee sa...

Jag skulle också behöva göra samma sak. Skulle nog behöva sällskap för att komma igång.. men men.. vi får se hur det går som sagt.
Lycka till!!