tisdag, februari 20, 2007

Semlor, Temlor, Fastlagsbullar


Jaha, idag är det då fettisdagen.
Då ska det ätas semlor, eller fastlagsbullar som de heter i svenskfinland.

Nu ska jag passa på att fråga hur ni föredrar era semlor: med mandelmassa eller sylt? Ska den ätas som den är eller med hetvägg?

Själv gillar jag nog syltsemlor mer. Men det beror på tillverkaren - det finns också sådana med god mandelmassa i passlig mängd. Det får inte vara för mycket, och den ska vara mjuk.
Och jag äter dem gärna med hetvägg, om möjligt.

5 kommentarer:

Helena sa...

Jag är en stor semmelfantast och allra godast tycker jag det är med mandelmassa och med varm mjölk till. Mums!

Haydee sa...

Heh, är det här del II av temat nyttigt här nedan?

Även jag föredrar syltsemlor, men det gick ganska så bra att äta en semla med mandelmassa i också på jobbet idag. :) Däremot så tycker jag oftast att det är för mycket grädde i semlorna..

Mjölk till ska det vara!

Malin sa...

Jag MÅSTE ha mandelmassa i mina fastlagsbullar!:)

Paula sa...

För att ge en avvikande bedömning: Jag äter inte semlor! Finns det fler än jag tro?
På den tiden jag fortfarande åt fikabröd eller godis (över 10 år sedan) tyckte jag semlorna var för stora o mäktiga. En halv semla hade gott o väl räckt...
Ha en fin dag!

-Anne- sa...

Jag har faktiskt aldrig tidigare stött på någon som inte äter semlor! Men jag skulle tro att det finns fler än bara du.
Jag såg just ett recept där man i stället för grädde använder vaniljvisp och kesella som fyllning. Det ska jag testa nästa år.