lördag, september 15, 2007

Med kameran på kyrkogården

Igår cyklade jag iväg till gamla kyrkogården här i Åbo. Det är ett enormt stort och vackert ställe - knäppte en massa bilder där.

Port i färg...... och i svartvitt.Jag har photoshoppat de flesta bilder till svartvitt, för jag tycker att det passar temat bättre.

Det här var en lustig grav:Gravvård av det lite mäktigare slaget:Kors, kors, kors...:

Viloplats:

A place to rest

Och till sist lite färg i form av rosor:

Roses

6 kommentarer:

Haydee sa...

Fina bilder! :)

Helena/Bildbloggerian sa...

Man kan hitta många speciella motiv på en kyrkogård, det är mycket känsla och historia bakom. Angående färg eller svartvitt så håller jag med om att det svartvita ibland matchar bilden bättre, men samtidigt kan det också vara väldigt fint med en färg som bryter av den ganska tunga och allvarliga känslan i bilder från en kyrkogård. Men dina bilder var fina i vilket fall som helst!

-Anne- sa...

Haydee: Tack!

Helena: Speciellt gamla kyrkogårdar är härliga. Ska ta mig en ny tur dit någon molning dag. Solen sken tidvis så starkt att träden kastade väldigt skarpa skuggor som inte såg bra ut på bild.

Emma sa...

Coola bilder! Ett litet sent svar på din kommentar hos mig... Men jag använder plastfilm när jag gör mina tryck och skär precis som du ut schabloner och klistrar fast på ytan innan jag duttar färgen. Skulle vilja hitta ett lättare sätt men eftersom att det bara är en hobbygrej kan det ju få ta lite tid. :) En vass skalpell är iallafall att rekommendera när man skär ut schablonerna :) Kram/Emma

mossygreen sa...

Älskar dina bilder från kyrkogården.......mycket vackert!

-Anne- sa...

Emma: Tack!
Man måste ha tålamod när man håller på med schabloner.

Mossygreen: Tackar! Gillar verkligen miljön på gamla kyrkogårdar.