söndag, februari 17, 2008

Mellokoll del 2

Så har jag sett och lyssnat igenom gårdagens mellobidrag.

Ola: Love in Stereo
– Kärlek i stereo – en längtan efter trekant, eller? Platt och tråkigt, gäsp. Säckpiporna tyckte jag var helt lösryckta.

Lasse Lindh: Du behöver aldrig mer vara rädd – Jag kan inte riktigt hitta på nåt att säga, låten väckte inga känslor hos mig.

The Nicole: Razborka – Vad har hänt? Har nån deltagare från ukrainska uttagingen smugit sig in i svenska mello? Det var nästan lika pinsamt att se på som ex-modellen Ninjas uppträdande i Finlands andra deltävling i fredags.
Jo, get me vodka, så kanske jag står ut med att se och höra på det här… men det krävs minst en flaska.

Alexander Schöld: Den första svalan - Snark...zzzz.... va, tog låten slut? Ok, låt oss då gå vidare...

Rongedal: Just a Minute - Roliga grabbar som fick mig att vakna till. Jag tror minsann att det till och med ryckte i benen på mig. Det var lite Mika-stuk över det hela, tycker jag. Bäst hittills.

Sanna Nielsen: Empty Room - Jag har aldrig varit en vän av ballader, alltså är inte den här någon favorit. Men gillar man ballader så går den säkert hem, för inte var det någon dålig låt.

Andra Generationen: Kebabpizza Slivovitza - En låt som representerar det mångkulturella Sverige, förmodar jag. Studentspex, tänkte jag. Låten fick mig också att associera till en annan klassisk matschlager: Lasse Holms Cannelloni Macaroni - men den var väl aldrig med i Melodifestivalen?

Johnson & Häggkvist: One love - Som för att hålla spänningen uppe hade man sparat nationens schalgerdiva la Carola till sist i tävlingen. Denna gång med fagert herrsällskap. Jag gillade denna låt mer än Nielsens ballad, men det var något med refrängen som störde mig lite - det var nära på kakofoni med all power och mäktighet. Lite subtilare hade varit bättre.

Summa summarum: De glada pojkarna i rött, alltså Rongedal var mina favoriter denna gång. Hemskast var vodka-låten, men det är väl just bidragen man kan sitta och skratta åt som ger tävlingen sin speciella charm. Trashigt så det förslår.

Inga kommentarer: