fredag, juli 18, 2008

Beslutet med stort B

Nu har jag bokat tid hos veterinären. På måndag ska Picasso lämna oss för att jaga möss i katthimlen.

Picasso

6 kommentarer:

Helena/Bildbloggerian sa...

Åh, jag förstår vilket fruktansvärt jobbigt beslut det måste ha varit. Jag blir alldeles tårögd själv nu. Jag lider verligen med dig, jag har själv tagit ett sånt beslut en gång och det känns i hjärtat. Men samtidigt är det ju det enda rätta att göra när ens älskling inte är frisk, hur svårt det än känns.

Många kramar från mig till dig och puss på nosen till vackra Picasso!

Johanna sa...

Jag får också ont i hjärtat.

Stor kram till dig och Picasso!

-Anne- sa...

Tack så mycket för era snälla ord, Helena och Johanna!
Det som gör beslutet svårt är att han ännu inte ser ut att lida. Men han har tröttnat på dietmaten, och all annan mat får njurarna att bli sämre allt snabbare. Han har inte slutat äta, men aptiten har blivit sämre (vissa dagar är bättre än andra), han har blivit allt benigare och han sover hela dagarna. Eftersom han blivit allt kinkigare med maten så har jag dessutom svårt att få i honom hans köldkörtelmedicin, så det kan också påverka hans viktnedgång. Under den senaste veckan har han kräkts ett par gånger utan att få upp annat än magvätskor. Han kissar också jättemycket, vilket kan sänka kaliumnivån och torka ut kattstackaren.

Annars skulle jag nog vänta ett par dagar till innan det slutliga beslutet, men saken är den att jag på tisdag måste åka bort en vecka för att hälsa på min sjuka mamma. Picasso skulle vara ensam största delen av tiden, och skulle han krascha då, så skulle det vara väldigt tråkigt.

Jag har också funderat som så att det kanske är bäst att låta honom gå innan han hamnar i ett jättedåligt skick. Njurarna kommer ju bara bli sämre.

Men jag ska ännu fråga om veterinärens åsikt på måndag.

Haydee sa...

Åh, vad tråkigt att höra! :(

Även om det låter som att du gör rätt, så förstår jag hur jobbigt det måste kännas.

Njut av helgen med Picasso nu i alla fall!
En finsk kram från Tyskland...

-Anne- sa...

Tack så mycket, Haydee!

Illyria sa...

Picasso kommer jaga feta möss i katthimlen..! =) Stor kram från mig och de mina.