måndag, juli 21, 2008

Jag hänger med än...Picasso fick tillbaka sin aptit genast efter att jag ringt veterinären. Det beror visserligen säkert på att matte äntligen förstod sig på att servera riktiga delikatesser: tonfisk, sej, lever mm. I och med det så piggnade katten också till anmärkningsvärt.

Jag var ändå iväg till veterinären idag, för att fråga om hennes åsikt. Hon tyckte att båda alternativen är helt ok i denna situation. Hon påpekade dock att han verkade mycket pigg, och att hans beteende inte pekar på att han skulle ha ont någonstans. Så efter lite funderande så beslöt vi oss för att han ska få komma hem igen. Det tar mig emot att avliva en katt som väcker mig på morgonen för att få mat (även om han är kinkig med vad han behagar att äta) och som är så pass pigg att han hoppar upp på sin utkikspost på balkongen för att se vad som händer på gården.

Nu när han inte längre vill äta sin dietmat, så kan njurarna naturligtvis bli i allt sämre skick allt snabbare, så slutet är nog inte så långt borta. Men vi kollar läget en dag i taget. Så fort han blir sämre så åker vi in.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Vad härligt med lite mer tid!

Jag tycker du ska skämma bort honom riktigt ordentligt med läckerheter :)

Haydee sa...

Men vad skönt med mer tid! Och vilken härlig bild!!

-Anne- sa...

Johanna: Ja, han skäms nog bort med godsaker - just nu är det kokt tunga som gäller =)

Haydee: Tack. Man ser ju på bilden också att han ännu ser passligt välmående ut.

Helena/Bildbloggerian sa...

Skönt att veterinären fick ta sig en titt, så att du fick ett professionellt omdöme också att luta dig mot. Jag tror du tog rätt beslut, för så länge som han fortfarande verkar pigg så är det säkert bättre att vänta.
Jag hoppas ni får det mysigt tillsammans nu och att han fortsätter må bra och njuta av kokt tunga och andra smarriga delikatesser! =)

-Anne- sa...

Helena: Ja, han har varit riktigt pigg den här veckan - synd bara att jag varit bortrest.