lördag, oktober 14, 2006

Jag gillar min stad

Robbie Nevil: C'est La Vie (Jag grävde fram en gammal 80-tals-LP...)

Idag promenerade jag till Åbo Slott, spenderade ett par timmar där och promenerade tillbaka. Jag var lite slut i benen när jag kom hem - för att inte tala om hungrig. Slottet är ett ställe jag gillar att besöka, och kan spendera flera timmar där varje gång. Den här gången var jag där för att göra ännu några observationer för min avhandling. En lustig anakronistisk syn var när jag på renässansvåningen stötte på en museivakt klädd i medeltida stil, talandes i en mobil - på ryska. =)

Jag tog kameran full med bilder, blev så inspirerad av det vackra höstvädret, träden och båtarna i ån. Några av dem kan ses här. Jag gillar åstranden, den är en riktig pärla och en oas. Hoppas vintern blir riktigt kall så man kan vandra på isen igen.

Jag har blivit riktigt fäst vid Åbo under de 10 år jag bott här, skulle absolut inte vilja flytta bort. Staden är precis lagom stor för mig, och den erbjuder en lagom kombination av kultur och shoppingmöjligheter. Naturligtvis finns det saker som skulle kunna förbättras, men ändå.4 kommentarer:

gothiqua sa...

snyggt foto! gillar även din design! ^^

Anne sa...

Tackar, tackar! O kul att du tittade in.

Haydee sa...

Skulle jag flytta tillbaka till Finland så skulle Åbo bli min hemstad! Det är alltid skönt att börja & avsluta sin Finlandsvistelse med några minuter/timmar i Åbo. Och snygga bilder du tagit!

Anne sa...

En av Åbos bra sidor är ju också det att det är så lätt att ta sig till Sverige härifrån.